"Το υγρό στοιχείο του ζεστού νερού είναι ένα υποστηρικτικό πεδίο τοκετού που επιτρέπει στις μητέρες να συντονιστούν με τους πρωτογενείς ρυθμούς της ζωής ενώ είναι απασχολημένες με την αιώνια τέχνη της γέννας". (Birth as we know it -dvd)

Οι Φιλικές Γέννες σας προτείνουν ανεπιφύλακτα τη γέννα στο νερό σαν μια ιδανική επιλογή στο τοκετό. Η πράξη αυτή είναι απίστευτα απλή και πολύ ανακουφιστική. Η μητέρα μπαίνει σε μια μπανιέρα με νερό στη θερμοκρασία του σώματος κατά τη διάρκεια του τοκετού. Αν η μητέρα θελήσει να γεννήσει το μικρό της στο νερό, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το κάνει.

Τι γίνεται με το μωρό ;

Το μωρό έχει μεγαλώσει σε ένα υγρό περιβάλλον για τους τελευταίους 9 μήνες. Τα νεογέννητα προσαρμόζονται πολύ εύκολα όταν γεννιούνται σε νερό. Η γέννα στο νερό είναι ένα θαύμα.

Τα οφέλη της γέννας στο νερό

Καλύτερη χαλάρωση. Το νερό βοηθά τους μύες να χαλαρώσουν. Για το λόγο αυτό πολύς κόσμος απολαμβάνει ένα ζεστό μπάνιο μετά από μια κουραστική μέρα. Όταν χαλαρώνεις στο ζεστό νερό οι ανησυχίες σου εξαφανίζονται. Η χαλάρωση κατά τη διάρκεια του τοκετού είναι πολύ σημαντική. Όταν η μητέρα είναι σε ένταση, όχι μόνο καθυστερεί ο τοκετός αλλά γίνεται και πιο επώδυνος. Η χαλάρωση είναι πολύ πιο αποτελεσματική.

Ανακούφιση από τον πόνο. Οι μητέρες αναφέρουν μεγάλη ανακούφιση όταν μπαίνουν σε ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του τοκετού. Μερικές έμπειρες μητέρες αναφέρουν ότι η εμπειρία της χρήσης νερού ήταν σχεδόν τόσο αποτελεσματική στην ανακούφιση των ωδίνων όσο η χρήση φαρμακευτικών παυσίπονων ή επισκληριδίου .Η γέννα στο νερό είναι μια καλή εναλλακτική λύση για μητέρες που επιθυμούν μια γέννα χωρίς φάρμακα.